perjantai 28. joulukuuta 2012

Kvaløylta Lumiraporttia

Kvaløylta lumiraporttia:

Nyt on tullut uutta lunta kovalla tuulella about 20cm. Lisää lunta tulee koko ajan ja tuuli on pysynyt navakkana ja hyvinkin "sekavana".
Tuulen lataamia paikkoja löytyi tänään ja paikoitellen lunta oli 70cm kovan pinnan päällä. Vähänkin laskuhommia harrastanut osaa jo tästä päätellä, että vaarallisia kohtia löytyy ja terävänä pitää olla. About 30 asteessa voit saada jo jotain helposti liikkeelle. Lyngeniin ja Länsi-Finmarkkiin on luvattu täyttä myrskyä, 30-35m/s tuulta. Voidaan vaan yhdessä kuvitella kuinka paljon tuommoinen tuuli siirtää lunta.
Eli reitinvalinta tai sanoisinko vuoren valinta korostuu nyt näissä olosuhteissa. Vyöryvaara on mun mielestä nyt 3. Suomen kielellä sanottuna lunta ei ole nyt hirveesti mutta joissakin paikoissa sitä on aika hemmetisti. Ja edelleen voit löytyy se teräksen kovan pinnan sieltä pehmoisen lumen alta. Täytyy vaan toivoa, ettei kukaan ensimmäisenä kirkkaana päivänä käy räjäyttämässä sitä kuuluisaa "pottia".  Tämä on valitettavasti tapahtunut täällä Tromssossa jo ainakin kahtena vuotena peräkkäin.


Ei tullut tänään napsittua kuvia kovan tuulen ja pyryn takia. Mukavaa otsalamppu pyydaa pääsi kuitenkin kruisailemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti