sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Storheimfjellet

Lumentulon hellitettyä ja uuden mattolaiturin vihdoin saavuttua piti päästä surf de randonneelle. Päivän topiksi valikoitui todella konservatiivisesti Storheimfjellet 1180m ja max 25 astetta. Oli mukava nähä mitä ynpäristössä on tapahtunut ja tapahtuu, nyt voikin sitten suunnitella jo muitakin linjoja.
Lunta oli vaihtelevasti nollasta puoleenmetriin. Alaosan puustossa näkyi hyvin lumen asettuminen "lumitörppöinä" puiden alaosissa. Suunnilleen 20 senttiä näytti  lumipatja painuneen kasaan.

Tuuli oli täällä puhaltanut suurinpiirtein lännestä putsaten keskiosan tasangon paikoitellen varvikolle asti ja kasaten lumen seuraavaan jonkkaan joka olikin vyörähtänyt. Itse ainakin olisin tänään vältellyt selkeitä tuulensuojaisia paikkoja. Pari muutakin vyöryjälkeä nähtiin, nämäkin klassisissa tuulen lataamissa paikoissa.

Viimeiset kaksi vuorokautta on ollut kirkasta ja niinpä olikin pinnalle ilmestynyt ehkä semmosta 3mm pintakuuraa ja sitä oli ihan kokomatkan toppiin asti. Jos tuuli ei tuhoa sitä ennen seuraavia lumisateita, saattaapi meillä olla taas yksi tosi ihq uusi kerros. Ja vaikka seuraava myteri tulisikin tuulella, saattaa se kerros väijyä sitten siellä suojaisilla paikoilla....

Oikein hyvää lunta paikkapaikoin, jyrkkyyttä olisi saanut olla enämpi varsinkin rapian parinkympin pakkasella, senverran nihkeästi lauta luisti.

Ensikäännösten perusteella Furberberi vaikutti oikein makialta pelilä!


-M





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti