torstai 13. joulukuuta 2012

Fagerfjellet 965m, Tromsø

Jos menette perusreitille lähtekää haikkaamaan punaisen talon (en tiedä talon numeroa) kohdalta, traktoritietä ylöspäin. Toisella puolella tietä on talo numero 110.  Muuten voitte päättyä risukko taisteluun.
Ajattelin kokeilla tänään pohjois-länsi puolen rinteitä siinä toivossa, että tuuli olisi puhaltanut sinne enemmän lunta kuin etelän puolelle.

Soolo reissun kohde ole Fagerfjellet, Ramfjordissa Tromsøn sisämaalla. 18.12.2010 Fagerfjelletillä menehtyi lumivyöryyn hiihtäjä, joten tarkkana kannattaa olla jos sinne aikoo. Tässä raportti onnettumuus päivältä: NGI raportti. Vuori on erittäin altis crossloadille sen aaltomaisen toppi muodon takia. Perus reitti menee kyllä mielestäni hyvinkin turvallisissa merkeissä , mutta jos aikoo enemmän länteen ja varsinkin länsi puolen bowliin, niin kannattaa olla erityisen tarkkana.

Tänään ei kuitenkaan vaara ollut vaikka löysinkin aika mukavasti pehmeää lunta. Tosin tämä pehmeä lumikin alkaa olla aika tuulenpakkaamaa, joten edelleenkin eikä tarvinnut riemusta kiljua. Ja sitä korppue riittää edelleen. Näyttää myös siltä, että pohjois-länsi puoli saattaa olla vieläkin vaarallisempi seuraavien isojen lumisateiden jälkeen, jos keli pysyy pakkasella. Mutta katsotaan mitä tapahtuu.

Tällä kertaa en kaivanut lumiprofiilia koska se on tällä hetkellä mielestäni tarpeetonta lumen vähyyden takia. Pelkästään skinnaamalla huomaa jo, että seuraavat isot sateet saattaa tuoda harmeja.

Tänään harmeja tuotti kuitenkin auto. Viimeiset kolme kertaa peräkkäin Breivikeidetin haikin jälkeen, olen joutunut ajamaan tai hinauttamaan auton huoltoon. Eli pitäiskö lisätä vielä tähän loppun, että elkää menkö omalla autolla Breivikeidettiin, niin ei tarvi maksaa isoja laskuja korjaamolle. Ja uskokaa täällä turskamaassa se maksaa. Ja paljon.

Ramfjord ja maisemat kohti Senjaa, Malangenia ja Kvaløyta.
Vasemmalla Hamperokken
Reitti jatkuu oikealle kohti toppia. Varokaa isoja lippoja!
Lavangsdalen. Suomalaisille tuttu Andersdaltinden perällä keskellä.
Päivän haikki takana

2 tunnin bussi matkustelu edessä. Breivikeidet teki sen taas. Tai ehkä Toyota.
Terveisin: Vähän taas köyhempi Toke.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti